Login

Brukernavn

Passord

Hellesøy

Øygarden kommune er den nordligste kommunen med forbindelse til fastlandet i skjærgården Sotra utenfor Bergen. Kommunen har drøyt 4000 innbyggere. Tradisjonelle levebrød er frakt og fiske. I dag er imidlertid petroleum og turisme de viktigste næringene.

Øygarden består av en serie øyer forbundet med nesten et dusin broer, ligner på Florida Keys. Hellesøyni er den nordligste av disse med forbindelse til fastlandet og dermed sammenlignbar med Key West.

På Hellesøyni kan du finne en havn med hovedsakelig eldre båthus, et nytt fritidskompleks med leiligheter, flytebrygger og båter og en stor marina. Ved havnen kan du også finne en ferge til Hernar - den mest nordlig bebodde øya i Øygarden - og en fantastisk atmosfære skapt av det åpne havet, solen, vinden og innbyggernes gjestfrihet.

Øygarden - og spesielt Hellesøy - er viden kjent for sine pittoreske omgivelser og sitt gode fiske. På denne idylliske øya tilbyr vi varierte maritime aktiviteter som fiske, dykking og andre båtaktiviteter. Et godt alternativ er også ganske enkelt å nyte mye frisk luft i en rolig og avslappende atmosfære her ute ved havkanten.

Hvis du bare trenger en båt for en dag med fiske eller en tur i solskinnet, står vi til tjeneste.

Fiske - Rekreasjon for kropp og sjel

Tilbring en dag på Hellesøy med fiskestang, matpakke og termos. Oppsøk et av de mange fine stedene for fiske på land. Har du ikke fiskestang kan du leie en på Hellesøy.

Vi kan ikke garantere at du fanger fisk, men vi garanterer en opplevelse av sjøluft, vind i håret og en unik atmosfære.

Avhengig av sesong har du muligheten til å fange de fleste atlantiske fiskearter, fra sild og makrell til steinbit og breiflabb. Det du får oftest er torsk, hyse, lange, brosme, sei, lyr og makrell åpenbart så mye du vil ha i makrellsesongen.

Rekreasjon - med sjøluft som hovedingrediens

En av våre største attraksjoner på Hellesøy er fred og ro og en atmosfære i hverdagen tilpasset naturelementene. Tilbring en dag eller tre på Hellesøy, ta fergen til øyene Lyngøy, Hernar eller Nordøy og nyt den fantastiske naturen og ta en prat med en av øyas innbyggere.

Start dagen med en omvisning i Nordsjøløypa til den gamle Hjelme kirke som ligger vakkert til i Helme-bukta. Besøk Kystmuseet på Oen og lær historien om hvordan kirken ble bygget av frivillige.

Tilbring dagen i båten hvor du sakte utforsker øyene, sundet og kanalene i Nord-Øygarden, og nyt sjøluften og været, enten det er stille eller vind.

Vi kan ordne en guide for Nordsjøløypa og en sightseeingbåt om ønskelig.

Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn